Skip to main content

Kliniek voor Mondgezondheid: Tandheelkunde in Nijmegen

Heeft u een tandarts nodig in Nijmegen, dan zit u goed bij de Kliniek voor Mondgezondheid aan het Kerkenbos! Bij ons kunt u terecht voor de meest uiteenlopende behandelingen voor de gezondheid van uw mond. Daarbij staat aandacht voor uw wensen als patiënt altijd centraal. Uw comfort staat namelijk altijd op de eerste plaats. Wordt u een nieuwe cliënt van ons? Dan bespreken we uiteraard eerst uw wensen, problemen en de staat van uw gebit. Pas dan kijken we samen welke behandelwijze het beste bij u past.

Een complete kliniek voor tandheelkunde in Nijmegen

In de Kliniek voor Mondgezondheid is ons aanbod op het gebied van tandheelkunde zeer compleet. U kunt terecht bij één van onze tandartsen of mondhygiënisten. Daarnaast hebben we onze eigen tandtechnici in dienst. Kortom: u vindt bij ons alles onder één dak. Van periodieke controle tot het plaatsen van kronen, bruggen of beugels en volledig reinigen van uw gebit: het kan bij ons allemaal.

Voor behandelingen kunt u een afspraak maken bij de receptie van Kliniek voor Mondgezondheid.
angstbehandeling bij de tandarts in Nijmegen

Angstbehandeling bij de tandarts in Nijmegen

Bent u bang voor de tandarts? Wees gerust; u bent echt niet de enige. Toch is het belangrijk om wel af en toe naar de tandarts te gaan. Door uw gebit goed in de gaten te laten houden, kunnen heel veel problemen voorkomen worden. Onze tandartsen zijn speciaal opgeleid om angstbehandelingen te geven. Dat betekent dat de tandarts de tijd neemt om u uit te leggen wat er gaat gebeuren en u gerust zal stellen. Ook zal de tandarts nooit meer behandelingen uitvoeren dan strikt noodzakelijk is. Tijdens de behandeling kunt u eventueel zelfs tv kijken ter afleiding. Uiteraard kan er ook altijd gesproken worden over (plaatselijke) verdoving.

Behandelingen bij de mondhygiënist

Tweemaal daags poetsen en eenmaal daags flossen wordt al jaren door elke tandarts aanbevolen. Toch kan dat soms niet voldoende zijn. Bij de één ontwikkelen tandplak en tandsteen zich sneller dan bij de ander. Bovendien kan dit zich ook ontwikkelen op wat moeilijker bereikbare plekken. Wanneer dit het geval is, kan dat grote gevolgen hebben voor uw gebit én uiteindelijk uw gezondheid. Zo kunt u last krijgen van gingivitis (een ontsteking van het tandvlees), of zelfs parodontitis. Dan is niet alleen het tandvlees ontstoken, maar wordt ook de onderliggende botstructuur rondom tanden en kiezen aangetast. Onze mondhygiënisten kunnen u helpen deze problemen te voorkomen door uw gebit periodiek grondig te reinigen. Uiteraard kunnen wij u prima adviseren of, en hoe vaak, een bezoek aan de mondhygiënist wenselijk is.

Mooie tanden beginnen bij een gezond en verzorgd gebit en de kliniek voor mondgezondheid.
Bleaching: Behandelingen om tanden te bleken bij de tandarts in Nijmegen.

Cosmetische behandelingen bij uw tandarts in Nijmegen

Staan uw tanden niet mooi recht? Zijn ze niet meer zo mooi wit maar hebben ze juist een vergeelde kleur? Ook voor cosmetische behandelingen kunt u bij de Kliniek voor Mondgezondheid in Nijmegen terecht. Laat uw tanden rechtzetten met behulp van bijvoorbeeld een doorzichtige beugel, of laat uw tanden op een verantwoorde manier bleken d.m.v. een bleaching behandeling. Ook een behandeling met facings, een soort schildjes van composiet of keramiek, is bij ons mogelijk. Een selectie van de mogelijke cosmetische behandelingen die in onze kliniek kunnen worden uitgevoerd:

  • Bleaching
  • Facings
  • Lumineers
  • Doorzichtige beugels

Gebitsprothesen, implantaten, kronen en bruggen

Heeft u al een gebitsprothese? Dan is het belangrijk dat u uw mond regelmatig laat controleren. De vorm van uw kaken kan namelijk langzaam veranderen. Onze vaste tandtechnicus kan controleren of uw prothese nog voldoet.

U kunt ook bij ons terecht om een klikgebit te laten plaatsen. Heeft u een kroon of een brug nodig, of één of meerdere implantaten? Ook dat kunnen wij voor u verzorgen. Een kroon of brug kunnen we plaatsen wanneer de tand die hiervoor de basis vormt, nog goed genoeg is om hier ondersteuning aan te bieden. Is dat niet het geval, dan kunnen we naar andere oplossingen kijken. Een implantaat is een comfortabele, blijvende oplossing. Een titanium “wortel” wordt in uw kaakbot geplaatst, waarop vervolgens de nieuwe tand of kies wordt bevestigd.

gebitsprothese laten aanmeten bij uw tandarts in Nijmegen. Bijvoorbeeld een klikgebit.

Meer informatie en contact over tandheelkunde in Nijmegen

Met maar liefst negen moderne behandelkamers en een fijne wachtkamer met kinderhoek is de Kliniek voor Mondgezondheid hét adres wanneer u op zoek bent naar een tandarts in Nijmegen. Wilt u zich graag inschrijven als cliënt? Wij hanteren geen wachtlijsten; u kunt dus direct opgenomen worden in ons patiëntenbestand. Klik op de button “patiënt worden” rechtsboven op deze pagina. Natuurlijk kunt u ook altijd contact opnemen als u meer informatie wilt. De Kliniek voor Mondgezondheid: Voor een bredere kijk op mondzorg in Nijmegen!