Skip to main content
mondhygiëne: polijsten van tanden door de mondhygiënist.

Mondhygiënist Nijmegen

De mondhygiënist: voor een gezond gebit

Bij de Kliniek voor Mondgezondheid in Nijmegen willen we u helpen bij het behoud van een optimale mondgezondheid. De mondhygiënist speelt hierin een hele belangrijke rol. Door uw gebit periodiek grondig te reinigen, ook op moeilijk bereikbare plekken, blijven uw tanden en tandvlees gezond. Daarbij worden o.a. tandplak en tandsteen verwijderd. Zo worden tal van tandproblemen voorkomen.

Hét centrum voor mondhygiëne in Nijmegen

Omdat wij als Kliniek voor Mondgezondheid zo’n compleet centrum zijn op het gebied van mond- en gebitsverzorging, kunnen we een goed gecoördineerde aanpak bieden voor uw mondgezondheid. Tandarts en mondhygiënist plegen overleg zodat we u de beste mondzorgervaring kunnen bieden.

Wie heeft er baat bij de mondhygiënist?

  • Mensen met tandvleesaandoeningen
  • Patiënten met een verhoogd risico op tandheelkundige problemen
  • Rokers
  • Mensen met slechte mondhygiënische gewoonten

Wanneer u tandvleesaandoeningen ervaart, zoals bloedend tandvlees, gevoeligheid, roodheid of zwelling, kunt u veel baat hebben van de expertise van een mondhygiënist. Ook als u een verhoogd risico heeft op tandheelkundige problemen is dat het geval. Bepaalde medische aandoeningen zoals diabetes, hartziekten, of auto-immuunziekten zorgen voor een verhoogd risico op tandheelkundige problemen. Heeft u moeite met het bijhouden van uw mondhygiëne, bijvoorbeeld door moeilijk bereikbare plekken? Ook dan kan de mondhygiënist helpen. Niet alleen door periodiek grondig te reinigen, maar ook door u adviezen te geven voor het verbeteren van uw mondverzorgingsgewoontes.

Wat kan onze mondhygiënist voor u doen?

Tandplak en tandsteen verwijderen
De mondhygiënist reinigt en verwijdert tandplak en tandsteen (verharde tandplak) van het tandoppervlak, maar ook onder het tandvlees. Dit help tandbederf en tandvleesaandoeningen zoals gingivitis en parodontitis te voorkomen.

Dieptereiniging van het tandvlees
Met een dieptereiniging, ofwel scaling en root planning, worden de worteloppervlakken van de tanden grondig gereinigd om ontstekingen te verminderen en het tandvlees te laten genezen.

Behandeling van tandvleesaandoeningen
Ook als u al last heeft van tandvleesaandoeningen, kan de mondhygiëniste u behandelen. Naast het schoonmaken kan de behandeling ook bestaan uit het voorschrijven van medicatie, het doen van antimicrobiële mondspoelingen en het geven van advies.

Voorlichting
Een belangrijk aspect van het werk van een mondhygiënist is het geven van advies en educatie over mondhygiëne. Denk aan het laten zien van de juiste poetstechnieken, leefstijl- en voedingsadvies en het bespreken van het belang van regelmatige tandheelkundige controles.

Preventieve maatregelen
Naast het behandelen van bestaande mondproblemen, helpt een mondhygiënist ook bij het voorkomen van toekomstige problemen.

Een zo prettig mogelijke ervaring bij uw mondhygiënist in Nijmegen

Een bezoek aan onze mondhygiënist hoeft echt niet pijnlijk te zijn. Sommige procedures kunnen wat ongemakkelijk aanvoelen, vooral als er sprake is van gevoelig tandvlees of tanden. Onze mondhygiënisten zorgen er altijd voor dat ze de behandeling voor u zo comfortabel mogelijk maken. Natuurlijk kunnen we altijd werken onder plaatselijke verdoving als u dat wenst. Bent u bang voor de tandarts of maakt u zich zorgen over pijn of ongemak tijdens uw afspraak? Bespreek dit dan altijd met uw mondhygiënist. Bij Kliniek voor Mondgezondheid zijn we gespecialiseerd in angstbehandelingen. U hoeft niet bang te zijn! We zorgen ervoor dat u graag weer terugkomt.

Meer informatie en contact

Wilt u graag meer weten over onze behandelingen of wilt u graag een afspraak maken? Twijfel niet en neem vandaag nog contact op met Kliniek voor Mondgezondheid in Nijmegen. Dat is de eerste stap voor een stralende glimlach en een gezonde mond!